top of page
  • Writer's pictureAnnika M

Uupumisen riskitekijöinä suorittava elämäntapa ja haitallinen perfektionismi + 7 v. toipumisesestani

Päivitetty: 2. lokak. 2022

Kroonistuneesta ylirasitustilasta toipumiseni vei seitsemän vuotta - tärkein asia mitä oivalsin - minä en ole rikki. Kehoni ei ole rikki. Keholla on aivan uskomaton kyky venyä ja korjautua!


Reilu vuosi sitten aloin tuntea, etten olisi enää riskissä uupua uudelleen. Viime joulukuussa tunsin, että mieleni hermostoni on toipunut täysin vuoden 2014–2015 uupumisesta. Tänä kesänä tiesin, että myös kehoni on toipunut. Olen toipunut täysin.


Tässä postauksessa tulen käsittelemään tutkitun tiedon näkökulmasta ajankohtaista tietoa suorittamisen ja perfektion näkökökulmista uupumisen tekijöinä sekä kertomaan oman vakavan ylirastilan toipumisen tekijöistä.

Saat lukea hieman tietoa, johon ehkä löydät samaistumispintaa, ja minun tarinaa uupuneena, joka ehkä auttaa Sinua vaalimaan toivoa ja uskomaan, että Sinunkaan kehosi ei ole rikki. Pystyn myös auttamaan Sinua uupumisesta toipumisessa. Haluan kertoa Sinulle jotain, mitä uskon Sinun tarvitsevan kuulla. Kehosi toimii. Ja kehosi toipuu. Kun keholle annetaan riittävästi tarpeen mukaista huomiota ja aikaa.


Kuva on miniretriitiltä (rantasauna ja luontojooga - ilta) lapsuuden maisemistani Ahokylän Ahvenjärjeltä. Luontojoogan lopurentoutushetken jälkeen napattu. Sain ihanaa palautetta naisilta tästä,ja tästä miniretiitistä onkin tullut jatkuva palvelu Ahokylän ja Pyhännän alueen naisille. Ensimmäisellä kerralla aiheena oli salliminen, hyväksyntä, luonnollisuus ja keskityttiin lapojen alueen lempeään liikkeeseen. Toisella kerralla oli täysikuu ja sen mukainen voimaannuttava teema. Tehtiin intuitiivinen voimaannuttava kirjoitusharjoitus, käveltiin avojaloin suolla herättämässä aisteja, saunottiini voimaannuttavassa villiyrttisaunassa ja syötiin runsas villiyrttiteemainen illallinen. Kolmannella kerralla lempeä liike keskittyy lonkkien alueeseen ja annamme suon kskettaa sisäistä kauneuttamme!- kysy lisää, jos haluat mukaan, pari paikkaa on vielä jäljellä (su 30.10.22 klo 15-18)


SUORITTAVA ELÄMÄNTAPA JA HAITALLINEN PERFEKTIONISMI UUPUMISEN RISKITEKIJÖINÄ

Suorittava elämäntapa - mistä se tulee ja mitä voi tehdä?

Itsen liika puskeminen voi johtua traumasta. Se voi viedä toimintatapoihin, jotka kääntyvät itseä vastaan. Kiire ehkä tuntuu, jatkuvana ja mitä luultavammin stressin oireet sekä tuntuvat että näkyvät kehossa. Erotatko niitä? Tunnistaminen voi olla haasteellista, jos tilaan on niin tottunut, että avun tarvetta ei tiedosta. Vaikka keho huutaisi viestejään ja tarpeitaan. Jos hiljaisuutta yrittää järjestää itselleen, voi sen sietäminen olla vaikeaa. Jos on jotain työntänyt pois, hiljaisuuden hetkellä ne todennäköisesti nousevat pintaan, kun niille tulee tilaa ja aikaa, mahdollisuus, ja se voi olla epämukavaa. Jopa sietämätöntä. Samaan aikaan voi tuntua väsyneeltä ja virittyneeltä. Keho saa jatkuvasta tekemisestä voimakkaita stressihormonireaktioita, joihin jää koukkuun.

Alituinen suorittaminen toimii haitallisena itsesäätelykeinona. Voi tuntua pärjäävältä ja aikaansaavalta, mutta kaiken sen tekemisen takana kyteekin aikapommi. Asian työstäminen turvallisesti ja fiksujen & kantavien, hyvää pitkällä tähtäimellä tuovien, itsesäätelykeinojen (toimintatapojen ja ajatusmallien) uudelleen opettelu on mahdollista ja tärkeää, ettei pala loppuun. Siten päästään kohti merkityksellisempää ja onnellisempaa elämää.Perfektionismi - milloin se on hyvä asia ja vahvuutesi, milloin taas yksi uuvuttava lisätekijä kokonaisuudessasi

Perfektionismi pysyy hyvälaatuisena, kun osaa edistää omaa hyvinvointiaan ja pystyy tavoittelemaan itselle tärkeitä asioita ja elämän asioita rennolla otteella. Silloin se voi olla yksi supervoimasi – saada sinut suuntaamaan energiasi olennaisiin asioihin. Joustavuutta voi opetella, ja sitä on ihan ok nopeuttaa! On ehdottomasti mahdollista oppia hölläämään, ottamaan rennommin ja suhtautua itseen lempeämmin – vaikka se tuntuisi ajatuksena juuri nyt mahdottomaltakin. Jos taas voimasi kohdistuvat murehtimiseen, itsesyytöksiin ja lopputuloksen kannalta vähemmän merkityksellisiin asioihin, ollaan haitallisen perfektionismin äärellä. Musta-valko ajattelu tai toiminta, joustamattomuus, ylikriittisyys – ne uuvuttavat. Ehkei enää mikään ei riitä tai kelpaa. Tyydytystä ei saa eikä sitä oikein voi tulla. Vaatimukset ovat liikaa ja liian korkealla. Mahdottomia.

Miten Sinä teet rentoutumisesta rentouttavan ja kehollisen kokemuksen? Minä rakastan mm. saunomista! Tunturituvassa on sauna, ja saatan retkien jälkeen käydä päivälläkin saunassa tai pyjamapäivänä, tai ihan vaan jos tuntuu siltä. Olen onnekas ja pääsen asiakkaiden kanssa ihaniin saunoihin aika usein! Lämmin kylpy olisi ihana - ensi kesäksi haaveilen Tunturituvan pihaan, metsän laitaan, tassuammeesta. Jossa voisi looikoilla yöttömän yön auringon alla kukkaiskylvyssä. Suopursun tuoksussa. Arjessa etelässä nautin lämpimistä suihkuhetkistä, jos kaipaan rentoutumista ennen unta, ja tunnen olevani ylivireä tai kun tulen syysrekiltäni. (Kuva on Ahokylän miniretriitti vol kakkoselta.)

Lumoavaa rukaa Rukalta, Kuusamosta - näetkö miten maa hehkuu? Seuraavan ruskan ajalle (2023) on muuten tällähetkellä vain yksi hyvinvointivointiloma, koska meinaan viettää itse aikaa Sallan kairassa (erämailla) ja riittävästi tällähekertaa. Ei mulle riitä yksi viikko, sen opin. Niin, ja siltä lomalta yksi paikka on jojo varattu. Laita viestiä, jos haluat linkin loman tietoihin.

NÄIN TOIVUIN 7 VUOTTA UUPUMISESTANI

Minulla oli kroonistunut stressitila ja vaivihkaa vakavaksi & kroonistuneeksi päässyt ylirasitustila. Ja monta muuta diagnoosia. Koska olen muuta, kuin diagnoosini, kerron Sinulle nyt matkastani.


Siitä, miten perketionistista ylisuorittajasta tuli levollinen elämästä nautiskelija. Kyllä - näin on päässyt käymään. Ja tiedätkö mitä, se, ku olin sen stressin keskellä, se en ollut todellinen minä. Ja siihen vaikutti niin moni asia.

Ehkä olet uupunut, ja olet missä vaiheessa matkaasi vain, haluan tarjota Sinulle nyt hieman erilaista näkökulmaa ja kokemusta uupumisesta toipumisessa.


Ole hyvä, ja lähde matkalle kanssani, lukemaan, mitä sieluni syöväreistä tänä syksyisenä kauniina ja aurinkoisena aamuna tuli ulos. Jaettavaksi Sinulle, Minulle, maailmalle. Yhtäkkiä vaan. Heittäydyin hetkeen ja laition näppiksen sauhuamaan.

Toivon, että nautit matkastani.
Nummelan kodin lähellä, lempipaikassa, Kokkokalliolla, illan luontojoogaohjauksien jälkeen. Lämpimästi tervetuloa luntojoogaamaan kanssani Nummelan kauneimpiin maisemiin tai Nummelan Pilates centerille sekä Sallatunturiin tunturi- ja erämaajoogaan. Minut voimyös tilata mukan mökille tai retkille. Tällähetkellä ohjaan opiskelijahintaan, haluan jakaa hyvää ympärilleni ja tarjota mahdollisuuden monelle, vaikka olen liikunta-alalla spesifi moniosaaja ja ollut jo vuodesta 2014.No, millä minä toivuin? Aloitetaan:


En kiirehtimällä määränpäähäni, en yrittämällä estää elämän tapahtumia, en tarpeettomalla suorittamisella, en turhalla kontrollilla, en liialla intoilulla.

En kehon tarpeita laiminlyömällä. En väsymyksen piittaamattomuudella. En liian vähäisellä syömisellä tai turhalla rajoittamisella. En liialla tai liian kovalla liikunnalla.

En tunteiden poissysäämisen uuvuttavilla yrityksillä. En sillä, mitä mun ”pitäisi”. En sillä, että hukkasin sisäisen ääneni, valoni ja kauneuteni. En sillä, että yritin liikaa ja liian pian ja liikaa kaikkea.


Vaan sillä, että olen sallinut. Ajan, muutoksen, elämän, tarpeellisen ja oleellisen. Olen riisunut itseni. Päästänyt pois. Peloista, epävarmuudesta, arvostelusta, riittämättömyydestä. Turhan ja tarpeettoman.

Olen sallinut. Avun ja tuen. Tunteet, ajatukset, matkasta nauttimisen, elämään heittäytymisen, hetkistä lumoutumisen. Vapauden. Rakkauden itseäni kohtaan (itkettää tämä!). Kauneuden huomaamisen. Luopumisen ihmisistä, jotka eivät ole oikeita minulle. Rajat. Minulle. Suuntia sääntöjen sijaan. Hölläämisen kontrollin sijaan. Hyvän tuntemisen stressihormonien sijaan. Levollisuuden. Hiljaisuuden. Rentouden. Heittäytymisen. Lähestyä ihmisiä, tai jotain minua koskettavaa. Avautua ihmisille, jotka tuntuvat oikeilta minulle juuri nyt. Avautua luonnolle, rakkaudelle, ihanille asioille. Itseni kasvamisen. Hyvän minulle.


Olen ymmärtänyt, ettei kehoni ole rikki. Etten minä ole rikki. Että kehoni korjautuu kyllä, kun sitä huomioi, ja sallii aikaa. Että minä olen kaiken hyvän ja rakkauden arvoinen. Jo sillä, että olen syntynyt tähän maailmaan. Eikä mun tartte olla mitään kun oma itteni. Oon just hyvä ja riitävä, ja aivan uniikki, tällaisena omana ihanana valoisana ittenäni.

Olen avannut itseni. Vapaudelle, tunteiden ja ajatusten sallimiselle, nautinnolle, rakkaudelle, kauneudelle, kaikelle ihanalle. Minulle itselleni, ympärilleni, läheiselleni, luonnolle, elämälle ja elämän kokemiselle.

Tämä kuva kuvastaa työtäni. Sitä, mikä on minulle merkityksellistä, missä olen parhaimmillani, ja mitä minulla on annettavaa ympärilleni. Vaikka suurin osa yksilöasiakkaistani on uupuneita työikäisiä naisia, valmennukseeni ja ohjaukseeni saa tulla juuri se, joka sitä tuntee tarvitsevansa. Ja hei, olet lämpimästi tervetullut juuri sellaisena, kuin tällähetkellä olet. Lupaan auttaa Sinua ja huomioida kehosi. Tulet kohdatuksi. Tule lumoutumaan!
OMANNÄKÖINEN MERKITYKSELLINEN TYÖ - JOKA ON MINUA, JOKA SOPII MINULLE, JOKA EI UUVUTA, JOKA ON TÄRKEÄÄ.

Ja sitten, olen löytänyt tasan sen oma polkuni myös työssäni. Piti käydä sivupoluilla, löytämässä taas omalle polulle. Piti kävellä päin kallionseinämää. Kavuta hitaasti ylös rotkosta. Tipahtaa alaspäin. Kavuta uudelleen. (Ja sama x 1000). Kunnes sain nousta tunturin laelle. Tuntea valon sisälläni. Rauhan mielessäni. Paikan, ja paikat, johon kuulun. Sydämeltä, sielulta, mieleltä. Roihun sydämessäni. Levittää kädet, tervehtiä aurinkoa ja antaa tukan hulmuta. Villinä ja vapaana, kuten minäkin. (Ja Ronda, mun, tai oikeammin nykyään isän, koska mä möin sen pois vuosi sitten kun lähdin elostelemaan ja elämään unelmieni elämää Kreetalle ja päädyin Sallaan.)

Olen antanut mun tuntea, ja sallinut järvituulen puhaltaa vanhan ja sen, mitä en tarvitse, pois. Hypätä veteen. Sukeltaa alasti pitkään, syntyä uudelleen. Nousta kirkkaana, kiittäen, tuntien auringon minussa.
Olen sieluni polulla. Olen löytänyt sinne, minne minä kuulun. Etsimättä. Tekemällä minulle hyvää ja hyvin.


Olen löytänyt takaisin siihen, mistä lähdin vuonna 2014 – halusin auttaa ihmisiä voimaan hyvin sisäisesti, pintaa syvemmältä. Siellä, missä on hyvä olla. Olin kampaaja – autoin kukoistamaan ulkoisesti. Nyt saan auttaa ihmisiä kukoistamaan sisäisesti, ja minulle se on tärkeämpää ja merkityksellisempää. Kun tulin liikunta- ja hyvinvointialalle, valmensin ihmisiä pääsääntöisesti siellä missä he haluavat. Usein se oli luonnossa, jonne minäkin tunsin vetoa. Tähän olen löytänyt edellisten reilu kolmen vuoden aikana sen, että mitä minä haluan ja mikä sopii minulle. Sen vuoksi, minua ei juurikaan enää tapaa valmentamasta salilla (pl. asiakkaat, joiden kanssa olen jo tutustunut, ja joiden kanssa on keskusteltu todellisesta tarpeesta ja juurisyistä, mahdollisuuksista, siitä mistä asiakas pitää jne…) vaan minut löytää useimmiten keskustelemasta asiakkaan kanssa metsässä teekupposen äärellä kauniista maisemasta tai puhumasta asiakkaan kanssa valmennuspuhelua minulle mielekkäässä ympäristössä tai ohjaamassa luontojoogaa lumoavimmissa ja ihanimmissa, minulle tärkeissä paikoissa.

Ja nyt, kun olen päässyt tutustumaan tämän hetken Annikaan (josta muuten tykkään), näen selkeästi ne omat vahvuuteni. Tiedän, että olen hyvä siinä mitä teen ja miten sen teen. Näen sen, mikä minulle on annettu lahjaksi. Mitä olen kasvattanut ja vaalinut, ehkä koko elämäni? Aina en ole tiedostanut sitä.

UUPUNEIDEN PERSONAL TRAINER käytettävissäsi, jos tunnet ja kuulet kutsun?

Yksi vahvuusalueeni, johon olenkin keskittynyt jo kaksi vuotta, ja johon tulen kokopäiväisen yrittäjyyden myötä keskittämään enemmän aikaani ja palveluitani, on uupuneiden valmentaminen.

Siispä, tässä mä olen, uupuneiden personal trainer. Sinua varten. Minulle niin tärkeän aiheen parissa. Itse 4 x uupunut, uupumisen kierteestä selvinnyt, luonnosta ja elämästä lumoutunut. Ihana, salliva, lämmin, valoisa, energinen, heittäytyvä oma itteni. Luontojoogaan, luontoon, palautumiseen ja kehoyhteyteen erikoistunut liikunta-alan ammattilainen, personal trainer ja urheiluravitsemuksen asiantuntija. Olisinko mä sulle sopiva valmentaja? Varaa valmennuspaikka tai ilmainen tututstumispuhelu ja otetaan siitä selvää.

TULEVAT UUPUNEIDEN YKSILÖVALMENNUS -VALMENNUSPAIKAT - Viikolla 41 avaan yhden valmennuspaikan uupuneelle - Viikolla 42 kaksi paikkaa - Marraskuun alusta kolme paikkaa - SPESIAALIMAHIS tulla uupuneiden voimaannuttavalle hyvinvointilomalle Tunturitupaan, jonka järjestän opintojeni päättötyönä (Luontojoogaohjaaja ja luontovalmentaja, Päijät-Hämeen kesäyliopisto).


Valmennus on kokonaisvaltaista, tai tarpeesi ja tilanteesi mukaan yhteen osa-alueeseen keskittyvää. Sellaista, mitä Sinöä tarvitset, ja mikä ei uuvuta Sinua! Erikoisosaamisalueitani uupumisesta toipuvalle tai uupumista ennaltaehkäisevälle ovat mm. - Uupuneen liikunta, joka tuo eikä vie. Useimmiten valmennettavieni kanssa saavutetaan taas luottamusta ja tasannepohjaa liikkumisen kokonaisuudessa 1-2kk sisällä. Autan sua lisäämään luottamustasi omaan kehoosi, tunnistamaa mikä on just nyt sopiva määrä, tapa ja kesto. Mitä sä tarvitset just nyt. Mikä on sulle ja sun keholle sopivasti. Enää ei liikuntaa suoriteta. - Uupumisesta toipuvan tai sitä ennaltaehkäisevän riittävä ja monipuolinen ravitsemus. On yleistä, että syöminen on vähäistä, ja jo vähäinenkin syöminen tai pieni turha rajoittaminen estää tai hidastaa toipumista, vaikuttaa jo seuraavan yön yöuneen ja nostaa stressihormonitasoja. Puhumattakaan pitkän aikavälin ongelmista ja ravitsemuksellisista puutteista. Autan sua tunnistamaan kehon tarpeita, ravitsemaan kehoasi riittävästi. Suhtautumaan syömiseen fiksusti. Löytämään intuitiivisen otteen syömiseen. Pyrin siihen, että syöminen olisi perusasioiltaan kunnossa, mutatonta ja hyvää tekevää. - Uupumisesta toipuvan tai sitä ennaltaehkäisevän psyykkisen hyvinvoinnin lisääminen ja vahvistaminen. Suhde omaan kehoon, luottamus itseen ja omaan toimintaan, elämäntavat (ja ajatusmallit), arjen toimintatavat, jotka kantavat, ja joissa hyvä riittää pitkälle. Merkityksellistä ja hyvää elämää kohden.


UUPUNEEN YKSILÖVALMENNUS sisältää pieniä mahdollisia toiminta-tapoja ja keinoja, jotka sopivat ja ovat tarpeen juuri Sinun tilanteessasi. Ja tuen ammattilaiselta, jonka osaaminen on todella spesifiä ja vuosien varrella luotettavista koulutuksista rauhakseen ja valikoiden saatu, jolta saat myös inhimillistä vertaistukea.

  • Alkuun 90 min tilannekartoitus, jossa käymme tämän hetkeen tilanteesi lävitse niin kokonaisvaltaisesti, kuin se Sinulle on mahdollista juuri nyt. Vahvistan jo ensimmäisessä puhelussa toivoasi ja saat huomata, mitä hyvää Sinussa jo on! Saat käytännön ohjeita elämän pyörteisiisi sopivaksi.

  • Valmennussuunnitelma, johon elämä mahtuu mukaan, joka sopii Sinulle ja jonka teen Sinulle mahdollisimman mahdolliseksi – Sinä autat suunnittelun pohjalla ja tarkastat suunnitelmani, jotta osaan auttaa Sinua riittävän hyvin. Valmennusuunnitelmaa muokataan tilanteesi mukaan. Siihen laitetaan tavoitteita/ suuntia, jotka ovat lempeitä ja realistisia & Sinun tilaneellesi merkityksellisiä.

  • Valmennussuunnat, jotka sopivat arkeesi ja ovat mahdollisia, kasvattavat onnistumisen ja pystyvyyden kokemaa

  • Minun jatkuva tuki WhatsAppissa (saat viestiä aina kun tunnet tarpeelliseksi – vastaan Sinulle läsnä olevasti työajallani – minulla on aikaa Sinulle, kohtaan Sinut ja tarpeesi. Jos olen vaeltamassa, kerron siitä aina etukäteen ja sovin kanssasi korvaavasta tuesta/ keinoista, et jää yksin <3 Huomaatko myös, että omalla toiminnallani pyrin myös toimimaan fiksuna esimerkkinä Sinulle! Arvaappa kuinka monta kertaa olen kuullut sen, että alkuun asiakasta voi harmittaa, kun en ole käytettävissä aina, ja kuinka hetken kuluttua kuulen, miten asiakas on ymmärtänyt, että näinhän sen kuuluukin olla. Minulla on tänä päivänä rajoja ja raameja, niissä missä niitä tarvitsen. Työssä niitä ehdottomasti tarvitsen. Muuten intoilisin 24/7 ja kauanko se kestäis? Niin, nousukiito loppuis aika lyhyeen.

  • Valmennustyökalut, jotka hyödyttävät Sinua juuri nyt, jotka ovat tarpeellisia, oleellisia ja tärkeitä (käytän valmennuksissani visuaalisesti kauniita ja selkeitä PDF-tiedostoja, videoita, äänitteitä, työkirjoja, ääniviestejä…)

  • Valmennuspuhelut ja valmennuksen kulusta + kestosta (puhelut mieluiten videona, niin pääsemme syvempään yhteyteen – jos äänipuhelu on sinulle mahdollinen, silloin se on sinulle hyvä!) - 1 kk: alun tilannekartoituksen (90min) lisäksi 60min valmennuspuhelu - 2 kk: 2 x 60min valmennuspuhelua - 3 – 5 kk: yhteensä 2 puhelua - 6kk: lopun tilannekartoitus + jatko-ohjeistus (90min). Missä juuri nyt mennään, mitä olet oppinut ja oivaltanut, mikä ei mennyt putkeen – mitä siitä opittiin ja mitä voisit ensi kerralla huomioida. Mitä ja miten vaalit hyvää jatkossa. - 7kk: WhatsApp tuki käytössäsi

  • Hinta uupuneen yksilövalmennus kokonaisuudelle on 299 €/ kk (voimassa 10-11/22 – tämä tarjous ja mahdollisuus ei tule toistumaan!. Sis alv.

  • LISÄKSI ainutlaatuinen mahdollisuus päästä mukaan ensimmäiselle Tunturituvan hyvinvointilomalle, jonka teemana on UUPUNEEN VOIMAANTUMINEN. Loma tulee olemaan 3 vrk mittainen irtiotto arjestasi keskellä ei mitään. Erämaan laidalla, suon vierellä ja revontulien alla. Järjestän luontojoogaohjaaja ja luontovalmentaja opintojeni (yliopistossa) päättötyönä tämän ainutlaatuisen loman, joka tulee olemaan omakustanteinen. Koska se on koulutyöni, riittää, että kulut kustannetaan, en tarvitse siitä varsinaista palkkaa. Tällä lomalla tulet saamaan työkaluja tämän hetken tilanteeseesi ja jatkoon, voimaantumaan suon ja tuntureiden äärellä, sallimaan lempeän pysähtymisen, joka ikään kuin voi tapahtua itsekseen, koska luonto on työparini ja auttaa Sinua. Suosta saamme myös voimaantumista – teen sinulle rentouttavia villiyrttihoitoja. Ja tarjoan kehoasi ja lihaksiasi hellivän pitkän ja ihanan hieronnan Sinulle (ammattilainen tulee tekemään nämä.) Tästä tulee lisää heti lokakuun alussa – toive aikataulusta olisi tällä hetkellä joulukuun alku – myös marraskuun puoliväli voisi olla mahdollinen. Jos paikkoja jää, voivat muutkin hakea mukaan. 2 asiakastani on jo varannut alustavasti paikat tähän ja jäljellä on enää 3 paikkaa. Ehkä 4, jos on tarpeen järjestää. Kerrothan, jos odotat lisätietoja, heti kun pystyn kertoa lisää tästä voimaannuttavasta mahdollisuudesta!


Tarvittaessa ohjaan sinut myös eteenpäin spesialisteille/ alan huippu asiantuntijoille.

Varaa valmennuspaikkasi annika.myllykoski@outlook.com / YV instassa / viesti wa: 0405473085 – tarjolla on tosiaan vain kuusi mahdollisuutta, joten olehan nopea ja varaa heti omasi tai sovi ilmainen ja sitoumukseton tutustumispuhelu.


Ja hei,jos kuulet, miten mun ohjaus kutsuu sua luokseni, kurkkaa ensi lauantain, 8.10, oleva hyvinvointitapahtuma Nummelan Pilates Centerillä - Virtaava flow -aamupäivä tuo Sinut omien tuntemustesi, voimaantumisen, ilon ja nautinnon äärelle! Tapahtuman tietoihin ja ilmoon pääset tätä linkistä, paikkoja on vapaana enään 6! Mahdollisuus villiyrttijalkakylpyyn ja osteopatiahoitoon tai rentoutavaan hierontaan!


Tällaista.

Mitäs sanot, onko uupuminen aihe, josta toivoisit lisää postauksia?

Mitä haluaisit kuulla?


Terkuin, Ex-uupuja, nyk elämästä nautiskelija,

AnnikaLähteenä artikkelin tieto-osuudessa olen käyttänyt Hanna Markukselan kirjaa, Suorituskyvyn salaisuus. Terkkuja Hannalle ja kiitos ihanasta kirjasta. P.s mut löytää sekä ammattilaisena että uupuneena haastateltavana Hannan kirjasta :)

196 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page