top of page
  • Writer's pictureAnnika M

Ikiaikaista naiseutta, luonnosta lumoutumista & villiyritti day spa -hemmottelua

Kokemuksellinen ja voimaannuttava kokonaisuus, joka jää mieleen. Ja kehoon. Keinoja, jotka auttavat eheytymään myös sitten omassa arjessa.


Tämänkertainen blogiartikkelini tarjoilee Sinulle lumoavia hetkiä asiakkaani tarinan parissa - ole hyvä ja hyppää mukaan lumoutumaan ja kuulemaan Metsänneidon LUMOsta!

Kuva minusta: Mikaela Creutz

- Kuva on otettu erään ihanan retkeilyyn liittyvän lehden kuvauksista, joissa olin ystävälleni Kealle mallina. Ihan parasta, kun työpäivät voi olla myös tällaisia! Saa olla retkellä sielun maisemissa, kotituntureiden välissä ja pötkötellä laavulla isomummun nokipannun poristessa tulilla ystävän painellessa kameran laukasinta.Tässä hieman taustoja minulta aiheeseen:


Voimaannuttava hyvinvointiloma on rakentunut päättötyöni (Voimaannuttava luonto - keinoja uupuneen eheytymiseen) pohjalta opiskellessani viime vuonna täydennyskoulutusta luontojoogaohjaajaksi ja luontovalmentajaksi Päijät-Hämeen avoimessa yliopistossa (kokemuksellisuutta painottava koulutus kesti puoli vuotta).

Tästä tulee myös kirja sopivassa kohdassa elämääni, sekä kursseja jo tulevan kevään aikana. Ja kaikkea muuta upeaa - joita en ihan vielä voi paljastaakaan, mutta hienoja ja teitäkin kiinnostavia juttuja aivan varmasti!

Päättötyössäni yhdistän holistisuuden tutkittuun tietoon ja erikoisasiantuntijoiden osaamisen yhteen luonnon kanssa, joka on työparini. Mukana on moniammatillinen erikoisosaajien taikatiimi uupuneiden apuna; fiksuja toimintakeinoja ylirasitustiloja tutkivalta urheilulääkäriltä (Arja Uusitalo), ikiaikaista naiseutta Kalevalan naisten tutkijalta (Tiina Piilola), kehollisuutta, itsesäätelyä ja itsetuntemusta psykogi/ traumapsykoterpeutin avulla (Hanna Markuksela) & feminiinisyyttä ja syvempää ymmärrystä itsestä ja kehosta femiinin kehollistamisen ohjaajalta (Sara Adolfsen).

Minä olen uupuneiden personal trainer, hyvinvointialalla vuodesta 2014 ja täydentänyt koulutustani 9 vuotta vastaamaan tarvettani ja paloni, joka kumpuaa sisimmästäni. Olen itsekin uupumisen kierteestä ulos astunut entinen (yli)suorittaja ja (yli)kontrolloija, nykyinen villinä ja vapaana elämästä ja rauhasta nautiskelija, oman polun ja sisäisen hehkuni löytänyt, rakkaudella ja kaikelle hyvänne itseni avannut.

Sellasta. Hauska, että oot tutustunu muhun ja löytäny mun luo!Kotituntureista korkeampi, kuvan kaunis Iso-Pyhätunturi. Maisema, ja tunturi, jossa sieluni tuntee olevansa kotona. Tämän laella tasan vuosi sitten tunsin, että seuraavaksi muutan Sallaan. En enää halunnut lähteä täältä. Olla vain lomilla. Parin päivän päästä olin katsomassa muutamaa asuntoa. Se oikea jäi odottamaan vapautumistaan, tai oikeaa hetkeä, ja muutin naapuriin kesäkuun alussa. Sitten syksyllä unelmieni tunturitupa vapautui minua varten. Täydellinen minulle ja meille, juuri mun ja mun yrityksen tarpeeseen. Sallatunturi on myös yritykseni kotipaikka. Vietän siellä yli puolet vuodesta.


Iso-Pyhätunturi on Sallan kansallispuiston korkein laki kohoten 477 mpy korkeuteen. Näky on vaikuttava. Sielukin salpautuu. Ja nämä uskomattomat maisemat kantavat aina Pyhätunturille ja Rukatunturille saakka. Ei ihme, että suuntaan tänne usein. Kesät talvet. Helppo saatavuus - suosittelen jokaiselle, joka pystyy kävelemään muutaman kilometrin matkan. Pienin pysähdyksin (esim. näköalapaikat, jotka on rakenettu todella kauniille paikoille!) matka on melko kevyt ja helppo kulkea.
Kun asiakas saapuu Tunturitupaan priva lomalle, hän saa valita itseään kutsuvan teeman neljästä eri kokonaisuudesta. Jokaiseen teemaan kuuluu omanlaisensa ja tarkaan harkittu luontojooga, villiyrtti day spa ja itsetuntemusta lisäävä pohdinta ohjaussessioineen. Aiemmin olenkin esitellyt instagramissani mm. porojoogaa, ai että, en malta odottaa, että pääsen taas ohjaamaan luontojoogaa porojen keskele!


Tässä pieni ote materaalistani, jonka asiakas saa saapuessaan:

"Autan Sinua suuntamaan kohti elivoimaisuuttasi lumoavan luonnon avulla. Lempeässä ja kohtaavassa ohjauksessani käännytään sisäänpäin vähentäen suorittamista ja lisäten luonnon avulla turvallisen tuntuista läsnäolon kokemaa. Sallitaan se mitä nyt on, ja mitä tulee - voit tulla tietoiseksi avoimuudestasi jo nyt <3

Nosta katseesi hetkeksi taivalle, katsele ja ihastele, salli itsesi lumoutua ja hengähdä sisääsi kaikkea tätä ääretöntä avoimuutta ja valoa!"Pieni pakkanen ja kostea ilma. Kuura. Lumi. Tuhannet kuuset. Lumoavan kaunista. Luontomaisema, joka pysäyttää. Jossa on tilaa hengittää ja hengähtää. <3Asiakkaani valinta. Metsänneidon LUMO -teema vahvistaa yhteyttä luontoon. Kokonaisuus on saanut inspiraationsa Tiina Piilolan Kalevalan naisten tutkielmista & esitelmästä ja pohjautuu Lemminkäisen äitiin.

Lemminkäisen äidillä oli läheinen yhteys luontoon - sekä meidän luontoon, että omaan luontoonsa.

Luontojoogahetki toteutetaan metsän siimeksessä: kehon luonnollisuutta kunnoittavat liikkeet maadoittavat ja vapauttavat. Hetki päättyy syvärentoutukseen. Tunturituvan villiyrtti day spassa hellitään jalkoja itse tekemälläni metsäöljyllä, jonka antimet olen kerännyt äitini kanssa perheeni tiluksilta.

Itsetutkistelussa pohditaan luontoa (sekä ihmisen luontoa että ja maapallon tarjoamaan), Sinulle juuri nyt ja lähitulevaisuudessa sopivaa luontoliikettä (pohjana urheilulääkäri & ylikuormitustulojen tutkijan, Arja Uusitalon, haastattelu sekä oma erikoisosaamiseni uupuneiden personal trainerina), luottamusta ja malttia.

Kokemuksellisen hyvinvointiloman antia - asiakkaani kirjoittama tarina Lemminkäisen äiti -teemaisesta voimaannuttavasta hyvinvointilomasta nimeltään Metsänneidon LUMO <3


Noniin, sitten päästän Sinut sukeltamaan asiakkaani kokemukseen:Hyvinvointiloma Sallassa oli autuaallinen pysähdys kesken alkuvuoden kiireiden ja kuitenkin juuri sopivassa kohtaa ennen kuin vuosi töissä oli ehtinyt lähteä täydellä tohinalla käyntiin.

En oikeastaan odottanut lomalta mitään erityistä Lapin luonnon ja ennestään tutun luontojoogan lisäksi, vaan heittäydyin avoimin mielin Annikan ohjaukseen.

Tiesin toki, että luvassa olisi paljon kiireetöntä läsnäoloa ja sallivuutta, mutta muuten odotukset kohdistuivat siihen, että saisin heittäytyä vain olemaan ja kokemaan, ehkä jopa lumoutumaan.


"Hyvinvointiloman Kalevalan naisiin pohjautuva tematiikka puhutteli erityisesti tarinankerronnallisella ja ikiaikaisella naiseuden elementillään. Valinta neljän eri kokonaisuuden väliltä oli vaikea, koska kaikki kokonaisuudet olisivat olleet yhtä lailla houkuttelevia. Päädyin kuitenkin valitsemaan Lemminkäisen äidin, joka sopi parhaiten tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Pidin siitä, miten Annika oli koostanut kokonaisuuden ja tuonut mukaan yllättäviäkin elementtejä. Tieto-osuus oli myös ihana, ja lisäsi teeman syvällisyyttä".


Asiakkaani nauttimassa Kuusamon Kiutakönkäällä (Oulangan kansallispuisto).

Kerroin, että paikka ja luonto täällä putousten ympärillä on jo niin voimakas ja voimaannuttava, että antaa luonnon hoitaa ja vaikuttaa siten, miten se on. Ohjasin todella vähän. On taitoa tietää ja tunnistaa, milloin mikäkin on tarpeetonta tai liikaa, ja milloin sopivasti. Vuosien ammattitaidon ja harjoittelun & itsetutkimusten tulos on tuonut minulle erikoislahjan, jonka avulla tunnistan todella herkästi asiakkaideni tarpeita. Ja taidon siihen, että olen kohtaava, aistiva ja läsnäoleva.
Loman aloitus miniretkellä Oulangan kansallispuistoon oli mieleenpainuva luontoelämys, joka saatteli voimallisesti luontoteemaan. Jylhät ja jykevät punaruskeat kalliot taustalla ja vapaana soljuvan joen virtaus alapuolella tarjosivat aivan huikeat puitteet läsnäololle ja olivat ravintoa kaikille aisteille ja sielulle.

Huomasin palaavani tähän maisemaan usein seuraavien päivien aikana saaden voimaa mielikuvasta.

Annikan eleetön ohjaus paikan päällä sopi loistavasti maisemaan ja jätti riittävästi tilaa luonnon aistimiselle.Kiutanköngäs on yksi lempipaikkojani Kuusamon puolella. Rakastan koskia ja putouksia. Tällä jyrkkien koskien sarjalla onkin pituutta huimat 325 m - näky on vaikuttava mihin vuodenaikaan vaan. Tiilenpunainen kivimateriaali on uskomattoman upea ja ainutlaatuinen tumman kivimateriaalin vieressä Oulankajoen virratessa kuohuvana alla.

Kannattaa pysähtyä, ja viipyillä. Olla. Lumoutua. Nimi tulee Saamen kielestä ja tarkoittaa svyää rotkomaista laaksoa ja vesiputousta (köngäs). *)1Tunturituvan lämpimässä tunnelmassa toteutui juuri se kiireetön oleminen jota olin kaivannut, ja Annika osasi loihtia ympärilleen juuri sopivan lämmintä, eteeristä ja turvallista tunnelmaa.

Oma makuusoppeni oli kuin lämmin syli, jossa sain kääntyä välillä sisäänpäin ja pohtia olemiseni tilaa kaikessa rauhassa.


Lukuisat keskustelut ja pohdinnat Annikan kanssa antoivat paljon ajateltavaa ja työkaluja tarkastella niin omaa tekemistä kuin valintojakin hyvinvoinnin eteen. Sain runsaasti vinkkejä siihen, miten lisätä hyvää ja palauttavia hetkiä arkeeni luonnon avulla.Asiakas syvärentoutukseen laskeutuneena nuotiotulien äärellä <3 Siitä tiedän, että rentotushetki on erityisen onnistunut asiakkaideni mielestä, kun kuulen, että tähän haluaisi jäädä <3

Makuupussirentoutukset ovat erittäin suosittuja asiakkaideni keskuudessa - ehkä eniten toivotuin asia. Toinen on mun spessu retkieväät :)! (Oon muuten toiminu lapsesta asti kotakeittiössä.)


Hyvinvointiloma oli kokonaisuutena ihanan holistinen ja sisälsi paljon eri elementtejä oman hyvinvoinnin tueksi. Luontojoogahetket, reflektiot yhdessä Annikan kanssa ja itsekseen, day spa, saunominen ja kevyt kylmäaltistus sekä ulkoilu Lapin luonnossa tarjosivat kokonaisvaltaisen elämyksen joka todella rauhoitti kehon ja maadoitti tähän hetkeen.


Villiyrtit. joita käytän myös Tunturituvan Day Spassa, olen kerännyt lapsuuteni suomaisemista äitini kanssa. Rakastan tätäkin osaa työssäni! Luonto saa koskettaa. Minä saan tuoda luonnon kosketuksen ja itselle hellivän hetken tarjoamisen asiakkailleni. Miten ihanaa onkaan kuulla asiakakkaiden kertovan, että mun ohjaamat hemmotteluhoidot tuovat heitä lähemmäksi itseä, ja auttaa myös hyväksymään itsensä sellaisena kuin on. Kauniina. Rakkaana. Tärkeänä. Jokaisen keho on arvokas! Sinä olet arvokas.


Tietoa kulissien takaa: voitteko kuvitella, että heinäkuussa soittelin ystäville, että mistä saisin jonkun tekemään villiyrttihoitoja yhteen isoon tapahtumaan, ja elokuussa olinkin itse opiskelemassa tätäkin alaa! Mun kampaajantaidotkin pääsee loistamaan näissä. Sekä vanhempieni tietämys maanviljelijöinä ja puutarhureina kuin luonnon rakastajina hekin. On rikkaus, kun rakkaus ja yhteys luontoon tulee suvun ja veren perintönä.
Annikan tapa ohjata on ihanan lempeä mutta samaan aikaan innostava ja sopivalla tavalla jämäkkä. Annikalla on valtavan laaja osaaminen ja tietopohja sekä taito tuoda asiakkaalle sopivat keinot osaksi ohjausta. Annika osaa hyvin intuitiivisesti kuunnella asiakasta ja tunnistaa tämän tarpeet, ja antaa tarvittaessa myös tilaa jota itse tarvitsin varsinkin loman alussa vasta laskeutuessani kiireestä olemisen tilaan.
Annikasta pulppuavan elämänilo ja vapaus on tarttuvaa, ja rakastan sitä miten hän ohjaa kaiken sallivuuden kautta. Uupunut herkästi kieltää itseltään asioita, mutta Annika muistuttaa lempeästi, että kaikki mikä tuo hyvää on sallittua, ja miten pienesti hyvää voi tuoda silloin, kun ei vielä voi ammentaa suurella kauhalla.

Hyvinvointilomalta on pakko mainita vielä erikseen kaikki ne herkut, joita Annika loihti tunturituvan keittiössä. Herkullinen ruoka oli iso osa loman antia itselleni ja toi myös paljon hyvää niin keholle kuin mielelle.


Kiireetön syöminen ja erityisesti kiireettömät aamut runsaan aamiaisen äärellä olivat ihan parasta!


Erityisen mieleenpainuva oli nuotiohetki laavulla, missä Annika valmisti ruoan avotulella ja jälkiruoaksi nautittiin vielä nokipannukahvit pullan kera.Nuotiotulien kokkailua. Yritykseni tarjoilee kasvispainotteisuuden lisäksi myös lähiruokaa ja villiruokaa. Tämä on yksi vastuullisuuden ja arvojeni mukaisia päätöksiä.


Voin suositella hyvinvointilomaa Sallassa kenelle tahansa, joka haluaa pysähtyä ja maadoittua nauttimaan olemisesta Annikan hellässä ja huomioivassa ohjauksessa.
- Asiakas


Voi hyvän tähen - voitteko kuvitella sitä sielun timanttien määrää, jota tältä naiselta virtasi, kun luin asiakkaani vilpittömyydellä kirjoittamaa, vapaamuotoista ja vapaaehtoista, kirjoitusta, joka huokuu hyvää ja täyttää mun sisimpää tällä ihanuudella! Mun työllä on merkitys. Minulla ja mun tekemisellä on merkitys. Olen avian valtavan KIITOLLINEN! - Annika


Kuuletkohan Sinäkin kutsun?

Seuraava mahdollisuus tulla Tunturitupaan voimaannuttavalle hyvinvointilomalle onkin ainoa, mille tarjoan enää pientä alennusta. Viikolla 10 on viimeinen etuhintainen priva loma tarjolla.

Voit tulla 4-6 vuorokaudeksi, yksin tai yhdessä, aivan miten sulle on mahollista tai mikä sun tarve on. Lue tästä jo lisää - avaan myös privalomille oman sivun nettisivuilleni pian.

(Lomista löytyy yleisesti lisää tästä.)


Saa kysyä lisää vaikka instassa! Jutellaan!


Lähiaikoina (kunhan pystyn päättämään aikataulut muiden osatekijöiden kanssa ja myös sitoutua itsekin vapaudestani liikaa tinkimättä :D) ) avaan myös myyntiin alkukesän Jumalatar -retriitin, jonka järjestän juurillani Kuusamossa. Alkukesän vehreydessä, vesistöt ympärillä, yöttämän yön saapuessa. Siitä vasta lumoava tuleekin! En malta odottaa! (Ajankohta on kesäkuun alku ja kesto 6 yötä).


Keväälle on tulossa on intensiivisen retriitin mahdollisuus (7-14 vrk) Sinulle, joka tunnet etsiväsi itseäsi ja haluat löytää yhteyden syvempään minuuteesi. Tällä retriitillä on luvassa tunturissa viipyilyä ja nauttimista; mm. meditointia ja pohdintaa, sitä mitä Sinä nyt tarvitset löytääksesi itsesi. Tuutko huhtikuussa keväthangille vai toukokuun lopulla, kun kevät alkaa jo ehkä vihertämään?- Annika

onnellinen ja kiitollinen,

villi ja vapaa nautiskelija,

rauhaa ja rakkautta vaaliva,

Sallan neito


*)2: Lähteenä:67 katselukertaa0 kommenttia

Kommentarer


bottom of page